Sestavine za 6 oseb:
- 4x svinjski kare Anton
- 1 jajce
- 1 žlička gorčice
- 80g krušnih drobtin
- 100g koruznih kosmičev
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica nastrganega parmezana
- ½ žličke česna v prahu
- ½ žličke mlete paprika
- Sol
- Poper
Priprava
Ventilatorsko pečico segrejemo na 210 stopinj. Meso postavimo na sobno temperaturo. Anton Svinjski kare dobro solimo, popramo in premažemo z gorčico. Pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi 30 minut. Koruzne kosmiče v multipraktiku grobo zmeljemo. Mlete koruzne kosmiče premešamo s krušnimi drobtinami. Dodamo oljčno olje, nastrgan parmezan, mleto papriko, česen v prahu, sol in poper. Dobro premešamo in postavimo na stran. V skledi razžvrkljamo jajce in vanj potopimo svinjski kare. Dobro odcedimo in povaljamo v mešanici krušnih drobtin in koruznih kosmičev. Svinjski kare položimo na pekač obložen s papirjem za peko in postavimo v pečico za 12-15 minut, po polovici pečenja kare obrnemo, da se lepo zapeče še z druge strani. Postrežemo z zelenjavo in krompirjem.
Oddaj svoj komentar