Sestavine za 6 oseb:
  • 4x svinjski kare Anton
  • 1 jajce
  • 1 žlička gorčice
  • 80g krušnih drobtin
  • 100g koruznih kosmičev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica nastrganega parmezana
  • ½ žličke česna v prahu
  • ½ žličke mlete paprika
  • Sol
  • Poper
Priprava

Ventilatorsko pečico segrejemo na 210 stopinj. Meso postavimo na sobno temperaturo. Anton Svinjski kare dobro solimo, popramo in premažemo z gorčico. Pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi 30 minut. Koruzne kosmiče v multipraktiku grobo zmeljemo. Mlete koruzne kosmiče premešamo s krušnimi drobtinami. Dodamo oljčno olje, nastrgan parmezan, mleto papriko, česen v prahu, sol in poper. Dobro premešamo in postavimo na stran. V skledi razžvrkljamo jajce in vanj potopimo svinjski kare. Dobro odcedimo in povaljamo v mešanici krušnih drobtin in koruznih kosmičev. Svinjski kare položimo na pekač obložen s papirjem za peko in postavimo v pečico za 12-15 minut, po polovici pečenja kare obrnemo, da se lepo zapeče še z druge strani. Postrežemo z zelenjavo in krompirjem.

   VIDEO RECEPT TUKAJ