Sestavine za 4 osebe:

•  1 zavitek listnatega testa (275 gramov)
•  16 rezin mortadele Anton
•  200 gramov mocarele v kosu
•  4 žlice omake za pico
•  mleko za premaz

Priprava:

Pečico segrejemo na 200°C. Listnato testo odvijemo, ga ločimo od papirja in rahlo pomokamo. Postavimo ga na svež peki papir in razgrnemo. Testo obložimo s polovico rezin mortadele, ki jo nagubamo na testo. Pazimo, da na robu testa pustimo centimeter prostora. Mocarelo narežemo na rezine in jih položimo na vrh mortadele. Čez nakapamo še nekaj žlic omake za pico. Na vrh ponovno dodamo preostale rezine mortadele. Sedaj listnato testo zavijemo čez nadev proti sebi, pazimo, da vse robove dobro stisnemo.
Na vrh zavitka naredimo nekaj zarez z ostrim nožem. Te bodo pomagale zavitek tudi lažje razrezati. Testo premažemo še z mlekom, ki bo poskrbelo za zlato barvo.
Zavitek s peki papirjem prestavimo na pekač in ga potisnemo v ogreto pečico. Pečemo 12 minut na 200°C, nato pa še 10-15 minut na 180°C.
Ko je zavitek zlato zapečen, ga vzamemo iz pečice, ga nekoliko ohladimo, nato pa razrežemo in serviramo.