Sestavine:

  • 300 g svinjski file
  • 200 g listnatega testa
  • 1 jajce
  • 20 g masla
  • 1 žlica mleka
  • 1 žlica gorčice
  • sol
  • črni poper v zrnu

Predpriprava:

Svinjski file ogrej na sobno temperaturo.

Priprava:

Svinjski file očisti in začini s soljo in s sveže mletim poprom. V ponvi razpusti maslo. Na njem meso opeči po vseh straneh, le toliko, da se obarva. Opečeno meso preloži na krožnik, da se ohladi.

Ohlajeno meso premaži z gorčico. Listnato testo vzemi iz hladilnika in ga razvaljaj na kosu peki papirja. Meso položi na sredo testa, v katerega ga ovij. Odvečno testo odreži, nareži na tanke rezine in jih položi po testu. Zvitek položi v hladilnik za 30 minut.

Pečico in klasičen pekač ogrej na 200 stopinj. Jajce in žlico mleka blago razžvrkljaj ter z mešanico dvakrat premaži testo. Zvitek položi na ogreti pekač in peči 25 minut (če želiš meso well done, podaljšaj čas pečenja).

Ko pečen zvitek vzameš iz pečice, naj počiva 10 minut, preden ga narežeš.