Sestavine:
- 1 kg svinjskega stegna
- 70 g masla
- 3 korenčki
- 3 žlice gorčice
- 1 čebula
- 1 dl belega vina
- Sol
- Črni poper v zrnu
- Žlička posušenega timijana
- Žlička mletega česna
- 3 lovorjevi listi
- Polovica limone
Priprava:
- Stegno operi in posuši z brisačko
- Nato ga najprej po celotni površini natri z mešanico mletega česna, soli, sveže mletega popra in posušenega timijana
- Meso natri še z gorčico in pusti stati na sobni temperaturi eno uro, da se prepoji z aromami
- Pečico segrej na 200 °C
- Na vroči ponvi meso popeci na vsaki strani 1-2 minute
- Nato dobro segrej maslo, meso postavi v pekač in ga prelij z vročim maslom
- Peci 10 minut, nato meso prelij z vinom, dodaj lovorjeve liste, pekač prekrij z aluminijasto folijo in peci 30 minut
- Odstrani folijo in dodaj opran in narezan korenček, na kolute narezano limono, čebulo in peci še 30 minut
- Na koncu v pečici vklopi žar funkcijo in peci še 10 minut pri 220 °C
- Odstrani iz pečice in pusti pečenko počivati 10 minut
- Nareži in postrezi s poljubno prilogo
Oddaj svoj komentar