Sestavine:

  • 1 kg svinjskega stegna
  • 70 g masla
  • 3 korenčki
  • 3 žlice gorčice
  • 1 čebula
  • 1 dl belega vina
  • Sol
  • Črni poper v zrnu
  • Žlička posušenega timijana
  • Žlička mletega česna
  • 3 lovorjevi listi
  • Polovica limone

Priprava:

  1. Stegno operi in posuši z brisačko
  2. Nato ga najprej po celotni površini natri z mešanico mletega česna, soli, sveže mletega popra in posušenega timijana
  3. Meso natri še z gorčico in pusti stati na sobni temperaturi eno uro, da se prepoji z aromami
  4. Pečico segrej na 200 °C
  5. Na vroči ponvi meso popeci na vsaki strani 1-2 minute
  6. Nato dobro segrej maslo, meso postavi v pekač in ga prelij z vročim maslom
  7. Peci 10 minut, nato meso prelij z vinom, dodaj lovorjeve liste, pekač prekrij z aluminijasto folijo in peci 30 minut
  8. Odstrani folijo in dodaj opran in narezan korenček, na kolute narezano limono, čebulo in peci še 30 minut
  9. Na koncu v pečici vklopi žar funkcijo in peci še 10 minut pri 220 °C
  10. Odstrani iz pečice in pusti pečenko počivati 10 minut
  11. Nareži in postrezi s poljubno prilogo