Sestavine:

  • 700 g mletega mesa
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 rezine kruha
  • 1,5 dl mleka
  • 2 žlici soli
  • Poper
  • 4 trdo kuhana jajca
  • olje

Priprava:

  • na olju prepraži nasekljano čebulo, na koncu dodaj nasekljan česen
  • kruh nareži na kocke in ga prepoji z mlekom
  • mesu dodaj prepojen kruh, ohlajeno čebulo s česnom
  • dodaj 1 jajce, sol, poper
  • dobro premešaj
  • pekač premaži z oljem
  • oblikuj štruco in v sredini razporedi 4 trdo kuhana jajca
  • prekrij jajca z mesom in do konca oblikuj mesno štruco
  • peci 10 minut pri 200 °C, nato 50 minut pri 170 °C
  • po zaključku peke naj meso počiva 15 minut