Sestavine za 4 osebe:

  • 1 par kajžarskih klobas Anton Meso Kamnik
  • hlebec rženega kruha
  • 1 avokado
  • na tanke rezine narezana bučka
  • kalčki (kreša, redkvica, alfalafa…)
  • na rezine narezan kozji sir
  • začimbe po okusu (sol, poper, česen v prahu, čili, dimljena paprika … )

 

Priprava:

Najprej skuhamo kajžarsko klobaso, tako da jo položimo v mrzlo vodo in pustimo, da zavre. Klobaso odstavimo z ognja in pustimo pokrito v vodi še približno 10 minut.
Hlebec rženega kruha narežemo na tanke rezine. Avokado prepolovimo, ga s pomočjo žlice izdolbemo in z vilico pretlačimo skupaj s poljubnimi začimbami.
S pretlačenim avokadom obložimo rezino kruha in nanjo položimo eno ali dve rezini kozjega sira, na kolobarje narezano klobaso, kalčke in nekaj rezin bučke.