Sestavine:
- Skodelica ješprenja
- 2 korenčka
- 2 krompirja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 200 g kuhanega fižola
- Šopek peteršilja
- 5 pečenic Anton
- 2 žlici masti z ocvirki
- sol
Priprava:
- Ješprenj operi in ga skuhaj do polovice (približno pol ure)
- Korenček in krompir nareži na manjše kocke, čebulo in česen nasekljaj
- Ko je ješprenj do polovice kuhan mu dodaj korenje in krompir ter nadaljuj s kuhanjem
- Vmes v ponvi segrej mast z ocvirki in na njej praži čebulo in česen, dokler čebula ne postekleni
- Česen in čebulo skupaj z ocvirki dodaj k ješprenju
- Dodaj še nasekljan peteršilj in sol
- Tik preden je ješprenj kuhan mu dodaj še 200 g kuhanega fižola
- Pečenice 5 minut kuhaj v kropu, nato jih popeci na olju, dokler rahlo ne porjavijo
- Ričet postrezi na krožniku skupaj s pečenico
Oddaj svoj komentar