Sestavine:
- flam
- semena koriandra
- sveži rožmarin
- žajbelj
- peteršilj
- timijan
- 4 stroki česna
- zeliščno maslo
- sol
- (prah mletih jurčkov)
Priprava:
Najprej prepražimo eno žlico semen koriandra nato pa jih skupaj z 2 žlicama svežega rožmarina in pestjo žajblja, peteršilja in timijana, ter 4 stroki česna zmeljemo v mlinčku ali
stremo v možnarju.
Flam raztegnemo da dobimo ploskev z mesnatim delom navzgor. Tega namažemo z 2 žlicama zeliščnega masla nato pa ga se potresemo z mletimi zelišči in začimbami. Solimo.
Kot različico lahko potresemo še s prahom suhih zmetih jurčkov. Meso nato zrolamo v rolico in zvežemo z bombažnim konopcem. Pečenko še povrhu namažemo z maslom.
Pečemo pokrito na 160 cca 2 uri potem pa še na 190 cca. 20 minut, da se pečenka lepo zapeče.
Oddaj svoj komentar