Sestavine:

  • flam
  • semena koriandra
  • sveži rožmarin
  • žajbelj
  • peteršilj
  • timijan
  • 4 stroki česna
  • zeliščno maslo
  • sol
  • (prah mletih jurčkov)

Priprava:

Najprej prepražimo eno žlico semen koriandra nato pa jih skupaj z 2 žlicama svežega rožmarina in pestjo žajblja, peteršilja in timijana, ter 4 stroki česna zmeljemo v mlinčku ali
stremo v možnarju.

Flam raztegnemo da dobimo ploskev z mesnatim delom navzgor. Tega namažemo z 2 žlicama zeliščnega masla nato pa ga se potresemo z mletimi zelišči in začimbami. Solimo.
Kot različico lahko potresemo še s prahom suhih zmetih jurčkov. Meso nato zrolamo v rolico in zvežemo z bombažnim konopcem. Pečenko še povrhu namažemo z maslom.

Pečemo pokrito na 160 cca 2 uri potem pa še na 190 cca. 20 minut, da se pečenka lepo zapeče.