Sestavine za 2 osebi:
- 250 g leče
- 1 korenje
- 2-3 stroki česna
- 150 g brstičnega ohrovta
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica olivnega olja
- 1 par pečenic Anton Meso Kamnik
- začimbe po okusu (sol, poper, timijan, rožmarin, peteršilj ipd.)
Priprava:
Lečo skuhamo in jo stresemo v glinen pekač. Dodamo na koščke narezano korenje, česen, brstični ohrovt in čebulo. Poljubno začinimo in prelijemo z dobro žlico olivnega olja.
Na zelenjavo položimo pečenice. Pekač pokrijemo s pokrovom ali tesno zapremo z alufolijo. Pečemo na 180 stopinjah Celzija 25 minut, potem pa odkrijemo in pečemo še 15 minut.
Postrežemo kot glavno jed skupaj s solato.
Video recept je tukaj. (klikni)
Več video receptov najdete na: Youtubu – Anton Meso Kamnik
Oddaj svoj komentar