Sestavine za 4 osebe:

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica olja
  • 1 čebula
  • 1 oranžno korenje
  • česen (po želji)
  • poljubna jušna zelenjava (zelena, peteršiljeva korenina, koleraba…)
  • 2 lista dolgolistnatega brokolija
  • 1 par kranjskih klobas Anton Meso Kamnik
  • 0,5 l jušne osnova
  • 2 dl mleka
  • sol, poper

 

Priprava:

V posodo damo maslo in olje. Na segreti maščobi prepražimo na večje kose narezano čebulo, korenje in ostalo poljubno jušno zelenjavo.
Dodamo sesekljan česen in na kolobarje narezano kranjsko klobaso ter vse skupaj še malo popražimo. Na koncu dodamo še na rezine narezan dolgolistnati brokoli. Sestavine zalijemo z jušno osnovo. Po želji dodamo še en cel par kranjskih klobas.
Juho poljubno začinimo, posodo pokrijemo in pustimo, da tekočina zavre. Temperaturo nato znižamo na nežno brbotanje in pustimo, da se zelenjava skoraj povsem zmehča.
Odstranimo pokrov in prilijemo mleko. Premešamo in enolončnico kuhamo še nekaj minut. Postrežemo toplo skupaj s kruhom.