Sestavine:
- 500g mletega mešanega mesa
- čebula
- česen
- drobtine
- jajce
- sol
- široki rezanci
- pločevinka sesekljanih paradižnikov
- vino
- sveža bazilika
- olje
- mlada špinača
Priprava:
Mleto mešano meso zmešamo s pol dobro sesekljane čebule in 2 strokoma česna, solimo, dodamo 3 žlice drobtin in eno jajce. Dobro premešamo in oblikujemo kroglice. Kroglice nežno popečemo na ponvi, medtem pa skuhamo rezance.
V kozici segrejemo 1 pločevinko sesekljanih paradižnikov, dodamo baziliko, solimo, lahko zalijemo še z 1dcl vina in dodamo žlico olja. Popražimo da se lepo zgosti.
Ko so kroglice gotove jih umaknemo iz ponve ter na njej in na preostali maščobi prepražimo rezance in 50 g (dve pesti) sveže mlade špinače. Predem postrežemo še enkrat vse skupaj segrejemo in premešamo.
Oddaj svoj komentar