Sestavine:

  • 500g mletega mešanega mesa
  • čebula
  • česen
  • drobtine
  • jajce
  • sol
  • široki rezanci
  • pločevinka sesekljanih paradižnikov
  • vino
  • sveža bazilika
  • olje
  • mlada špinača

Priprava:

Mleto mešano meso zmešamo s pol dobro sesekljane čebule in 2 strokoma česna, solimo, dodamo 3 žlice drobtin in eno jajce. Dobro premešamo in oblikujemo kroglice. Kroglice nežno popečemo na ponvi, medtem pa skuhamo rezance.

V kozici segrejemo 1 pločevinko sesekljanih paradižnikov, dodamo baziliko, solimo, lahko zalijemo še z 1dcl vina in dodamo žlico olja. Popražimo da se lepo zgosti.

Ko so kroglice gotove jih umaknemo iz ponve ter na njej in na preostali maščobi prepražimo rezance in 50 g (dve pesti) sveže mlade špinače. Predem postrežemo še enkrat vse skupaj segrejemo in premešamo.