Sestavine za 2 osebi:

  • 250 g kislega zelja
  • 1/2 čebule
  • 150 g slanine
  • 4 veliki krompirji
  • 1 par krvavic Anton Meso Kamnik
  • 2 žlici olja
  • kumina, sol, poper

 

Priprava:

Na olju najprej posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo na koščke narezano slanino, premešamo in po nekaj minutah, ko se sestavini lepo popražita, dodamo oprano kislo zelje. Po okusu začinimo s soljo, kumino in poprom. Premešamo, pražimo še nekaj minut, potem pa zalijemo z malo vode. Kuhamo, dokler se zelje ne zmehča (približno 45 minut), vodo pa prilivamo po potrebi.
Medtem spečemo krvavice in krompir. Krvavice pred peko prebodemo in jih premažemo z malo olja. Položimo jih na pekač, dodamo na kolobarje narezan začinjen krompir in pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 45 minut. Nato za 15 minut temperaturo zvišamo na 200 stopinj Celzija, da se črevo hrustljavo zapeče, sredica pa ostane zapeljivo sočna.
Krompir in krvavice naložimo na zelje in pripravljeno jed postrežemo.

Video recept tukaj (klikni).