Sestavine za 2 osebi:

  • 250 g kislega zelja
  • 1/2 čebule
  • 150 g slanine
  • 4 veliki krompirji
  • 1 par krvavic Anton Meso Kamnik
  • 2 žlici olja
  • kumina, sol, poper

 

Priprava:

Na olju najprej posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo na koščke narezano slanino, premešamo in po nekaj minutah, ko se sestavini lepo popražita, dodamo oprano kislo zelje. Po okusu začinimo s soljo, kumino in poprom. Premešamo, pražimo še nekaj minut, potem pa zalijemo z malo vode. Kuhamo, dokler se zelje ne zmehča (približno 45 minut), vodo pa prilivamo po potrebi.
Medtem spečemo krvavice in krompir. Krvavice pred peko premažemo z malo olja. Položimo jih na pekač in pečemo na 175 stopinjah Celzija približno 25 minut. Nato v pekač dodamo na kolobarje narezan krompir, ki ga poljubno začinimo. Vse skupaj pečemo še 20 minut oziroma dokler se krompir ne zmehča.
Krompir in krvavice naložimo na zelje in pripravljeno jed postrežemo.