Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 paket čevapčičev Anton (480g)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 korenje
- ½ stebelne zelene
- 120g mlade špinače
- 2 žlici kisle smetane
- ½ žličke mletega popra
- ¼ suhega origana
- ½ žličke suhega peteršilja
- ¼ žličke mletega muškatnega oreha
- 3 listi vlečenega testa
- 4 žlice rastlinskega olja
- 100ml hladne vode
Priprava
Čevapčiče Anton grobo sesekljamo. Čebulo grobo sesekljamo. Stebelno zeleno in korenje nastrgamo. Ponev pristavimo na zmeren ogenj.
Dodamo oljčno olje, čebulo, korenje, stebelno zeleno in pražimo 5 minut. Dodamo sesekljan česen in meso čevapčičev. Ogenj povečamo in pražimo 5-8 minut, da se meso zmehča in rahlo prepraži. Dodamo mlado špinačo in dobro premešamo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo. Dodamo kislo smetano, začinimo s poprom, muškatnim orehom, peteršiljem, origanom in dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
List vlečenega testa dobro premažemo z rastlinskim oljem. Po celotni površini testa razporedimo mešanico mesa in zelenjave. Tesno zvijemo v rolado. Rolado zvijemo v obliki polža in postavimo v manjši litoželezni pekač. Premažemo z rastlinskim oljem. Postavimo v pečico in pečemo 35 – 40 minut. Zadnjih 10 minut pečenja zavitek prelijemo s hladno vodo in pečemo še 10 minut.
Zavitek postavimo iz pečice, pokrijemo s papirjem za peko in svežo kuhinjsko krpo, da se rahlo zmehča, približno 10 minut.
Postrežemo z zelenjavno prilogo ali jogurtom.
Oddaj svoj komentar