Sestavine
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 paket čevapčičev Anton (480g)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenje
  • ½ stebelne zelene
  • 120g mlade špinače
  • 2 žlici kisle smetane
  • ½ žličke mletega popra
  • ¼ suhega origana
  • ½ žličke suhega peteršilja
  • ¼ žličke mletega muškatnega oreha
  • 3 listi vlečenega testa
  • 4 žlice rastlinskega olja
  • 100ml hladne vode
Priprava

Čevapčiče Anton grobo sesekljamo. Čebulo grobo sesekljamo. Stebelno zeleno in korenje nastrgamo. Ponev pristavimo na zmeren ogenj.
Dodamo oljčno olje, čebulo, korenje, stebelno zeleno in pražimo 5 minut. Dodamo sesekljan česen in meso čevapčičev. Ogenj povečamo in pražimo 5-8 minut, da se meso zmehča in rahlo prepraži. Dodamo mlado špinačo in dobro premešamo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo. Dodamo kislo smetano, začinimo s poprom, muškatnim orehom, peteršiljem, origanom in dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
List vlečenega testa dobro premažemo z rastlinskim oljem. Po celotni površini testa razporedimo mešanico mesa in zelenjave. Tesno zvijemo v rolado. Rolado zvijemo v obliki polža in postavimo v manjši litoželezni pekač. Premažemo z rastlinskim oljem. Postavimo v pečico in pečemo 35 – 40 minut. Zadnjih 10 minut pečenja zavitek prelijemo s hladno vodo in pečemo še 10 minut.
Zavitek postavimo iz pečice, pokrijemo s papirjem za peko in svežo kuhinjsko krpo, da se rahlo zmehča, približno 10 minut.
Postrežemo z zelenjavno prilogo ali jogurtom.