Sestavine za 4 osebe:

PRELIV

  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica jogurta
  • 1 žlička gorčice
  • 1 strok česna
  • Sol
  • Poper
  • 1 žlica kisa
  • ½ žličke mlete paprike
  • 25 ml oljčnega olja
  • 1 žlička limoninega soka

SOLATA

  • 100g Zlata mortadela Anton
  • 1kg krompirja
  • 1 čebula
  • ½ mlade čebule
  • ½ stebelne zelene
  • 1 žlica sušenega paradižnika
  • Peteršilj

 

Priprava

Krompir damo v lonec, prelijemo z vodo, solimo in pristavimo na močan ogenj ter kuhamo približno 20 minut. Kuhan krompir odcedimo in pustimo v cedilu 10 minut, da se dobro izpari. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine. V skledi premešamo gorčico, jogurt, majonezo, olivno olje, sok limone, česen, mleto papriko in kis. Začinimo s soljo in poprom ter zmešamo s paličnim mešalnikom ali metlico v gladek preliv. Anton mortadelo narežemo na večje kocke. Čebulo in mlado čebulo narežemo na tanke rezine. Stebelno zeleno, sušene paradižnike in peteršilj sesekljamo. Vse sestavine damo v večjo skledo in prelijemo s prelivom. Dobro premešamo in postrežemo toplo ali hladno.

    VIDEO RECEPT TUKAJ