Sestavine za 4 osebe:

  • 2 para pečenic Anton Meso Kamnik
  • 2 para kajžarskih klobas Anton Meso Kamnik
  • 500 g mladega krompirja
  • 500 g sladkega krompirja
  • 2-3 žlici olivnega olja
  • začimbe (sol, mešanica poprov, rožmarin, timijan, koriander ipd.)

Priprava:

Obe vrsti krompirja dobro operemo, očistimo in narežemo na večje kose, ki jih prelijemo z olivnim oljem in natremo s poljubno mešanico začimb (sol, rožmarin, timijan, mešanica poprov, koriander ipd.). Krompir stresemo v pekač in ga pečemo na 180 stopinjah Celzija približno 30 minut. Med peko ga malce premešamo.
Na krompir položimo pečenice in kajžarske klobase ter jih po vrhu malce zarežemo, da se bolje prepečejo. Vse skupaj pečemo še 10 minut. Tik pred koncem peke dodamo še na trakove ali večje kose narezan kodrolistni ohrovt.
Postrežemo kot samostojno jed s skledo solate.