Kamniški župan g. Marjan Šarec je 15. marca s svojo ekipo obiskal podjetje Meso Kamnik d.d..
Uvodoma je generalni direktor mag. David Skornšek predstavil trenutno delovanje skupine in usmeritve za prihodnost, s katerimi stremijo k dvigu stopnje samooskrbe Slovenije s svinjskim mesom. »V preteklem letu je bil naš glavni cilj stabilizacija našega sistema, kar smo uspešno dosegli z redefinicijo organizacije in poslovnih procesov ter izboljšanjem finančnega poslovanja (dogovor z bankami, postopno zniževanje zadolženosti, dvig donosnosti in nenazadnje investicije, ki bodo dolgoročno ugodno vplivale na stroške proizvodnje). Veliko energije vlagamo v nadaljnji razvoj in rast naše blagovne znamke Anton, saj si želimo, da bi potrošniki na policah znali prepoznati slovensko meso in bi premogli samozavest, da kakovost tudi zahtevajo« je povedal Skornšek.
Župan Šarec je izrazil osebno naklonjenost ohranjanju mesarske obrti, vračanju k naravnim sestavinam in domačem mesu. »Prehrambena industrija je bila nekoč močna in zelo cenjena in čas je, da se ti časi vrnejo nazaj. Kamnik potrebuje industrijo in tovrstno tradicijo – zakaj bi nekaj, kar že imamo in še lahko nadgradimo, iskali drugje?« Po prepričanju župana je tradicija predelave mesa in kolin globoko ukoreninjena v lokalno kulturo in je ne velja izriniti. Če je nekoč veljalo, da so ljudje opravljali veliko težkih fizičnih del in je bila potreba po energetsko bogati hrani velika, danes velja, naj raje zaužijemo manj, a toliko bolj kakovostno hrano, pri čemer je slovensko poreklo eden ključnih dejavnikov.
Občini Kamnik in družbi Meso Kamnik je sicer skupen tudi projekt z objektom v središču mesta, staro klavnico na Usnjarski ulici, ki naj bi jo občina odkupila. V načrtu je sprostitev prostora, ozelenitev površin in pa parkirna hiša, ki bi pripomogla k reševanju problema pomanjkanja parkirnih mest.
.
V okviru obiska so si ogledali tudi mesno predelovalni obrat in novo pakirno linijo , ki je le ena od načrtovanih investicij za optimizacijo proizvodnih procesov. Učinkovita proizvodnja je bistven zaključni del procesov v verigi podjetij Skupine Farme Ihan, ki zagotavlja kakovost, varnost in svežino mesa in izdelkov Anton na prodajnih policah.
Oddaj svoj komentar