Ponudba svinjskega mesa v Sloveniji je velika. Kako med vse večjo izbiro prepoznati kakovost? Pomembno je, da sme pozorni na informacije o izvoru mesa, saj je od tega v veliki meri odvisna tudi kakovost.
Slovensko poreklo in najvišjo kakovost živil pri nas potrjuje znak »Izbrana kakovost – Slovenija«. Nedavno smo v Skupini Farme Ihan, katere del je tudi Meso Kamnik, za svojo svežo svinjino Anton pridobili oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«. Smo eden prvih večjih proizvajalcev svinjine v Sloveniji, ki so kakovost svoje svinjine potrdili s certifikatom. To oznako nosi tudi naše sveže goveje meso.
Oznaka Izbrana kakovost potrjuje slovensko poreklo in visoko kakovost
Gre za nacionalno shemo kakovosti, s katero si Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prizadeva spodbujati in ozaveščati potrošnike o ponudbi slovenskih živil, ki dosegajo višje standarde kakovosti.
Z izbiro mesa z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija« potrošniki vedo, da je meso slovenskega porekla in ustreza visokim standardom. Svinjina doslej ni bila vključena v to shemo, sedaj pa je v naših lastnih mesnicah že mogoče dobiti tudi svinjino, označeno s to elitno oznako, ki zagotavlja preverjeno poreklo in visoko kakovost.

Obvladujemo celoten proces pridelave svinjskega mesa
Skupina Farme Ihan smo največje slovensko podjetje, ki obvladuje celoten proces pridelave svinjine – od ustrezne selekcije, rojstva in vzreje prašičkov tekačev na lastnih farmah do pitanja prašičev v kooperacijskih rejah in na koncu zakola ter predelave sveže svinjine v lastnem obratu. Imamo tudi lastno veterinarsko službo, ki skrbi za zdravje živali, poleg tega pa pridelujemo žita, ki jih v celoti uporabimo kot krmo za naše živali. Potrošnikom tako zagotavljamo meso v Sloveniji rojenih in vzrejenih prašičev, ki mu kakovost po novem potrjuje tudi znak »Izbrana kakovost – Slovenija«.
Certifikat je dokaz, da je naše meso slovenskega porekla, njegova kvaliteta pa izhaja iz upoštevanja natančnih zahtev glede kakovosti krme, zdravstvenega varstva živali in kratkih transportnih poti, ki zagotavljajo večjo svežino mesa in s tem tudi višjo prehransko varnost.
Oddaj svoj komentar