30 minut
8
Izdelki
Vse kar potrebujete za klasične mesne jedi.
Krvavice pečemo v pečiči na temperaturi 180 °C cca. 45 min do 1 ure. Pred pečenjem jih temperiramo na sobno temperaturo in na večih mestih prebodemo črevo. Vstavimo jih v hladno pečico. Odlično se poda k praženem zelju in krompirju.
Vrsta mesa
Svinjsko
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjsko
Poreklo mesa
/
Svinjski kare največkrat kosovno mariniramo v različnih marinadah, ki so lahko sestavljene iz zgolj soli, popra, česna in olja, do bolj kompleksnih marinad, ki lahko vsebujejo mleto papriko, med, različne začimbe ali zelišča.
Začinjenega po okusu lahko spečete v ponvi ali na žaru. Čas pečenja mora biti čim krajši, da se ne izsuši. Zelo okusen je tudi paniran (predlog: z drobtinami in parmezanom). Svinjski kare je potrebno termično obdelati nad +75 °C.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovenija
Zaradi marmorirane strukture je vratovina sočna, mehka in okusna, meso pa se kljub daljšemu času priprave ne izsuši in ohrani aromatičen okus. Svinjski vrat zahteva daljši čas priprave kot drugi deli svinjine. V primerjavi z govedino, teletino ali jagnjetino je svinjski vrat izrazito sočen. Večje kose uporabite za pečenko, manjše pa za zrezke.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovenija
Svinjska rebra so odlična izbira za kuhanje (segedin, obare) ali pečenje (pečica ali žar). Za najboljši okus reber na žaru jih dan prej mariniramo, za peko v pečici pa jih dobro začinimo in pečemo na 180 °C (čas je odvisen od velikosti), lahko skupaj s krompirjem.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovenija
Priprava svinjskih zrezkov je raznolika kot je raznolika domišljija kuharskega mojstra, ki jih pripravlja. Recepti so lahko preprosti -zrezke le posolimo in popramo ter popečemo v vroči ponvi – ali pa ustvarjamo z različnimi omakami (npr. smetana, siri, zelenjava, začimbe ali vino). Ne smemo pozabiti na značilne dunajske zrezke. Pečeno meso mora pred serviranjem počivati nekaj minut, da dosežemo optimalni senzorični okus.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovenija
Mleto meso je bistvena sestavina številnih priljubljenih jedi. Za optimalen okus je potrebo mleto meso dobro prepražiti. Zraven pašejo začimbe kot so rožmarin, timijan, majaron, sol in seveda poper. Zelenjava, ki ne sme manjkati sta čebula in česen oz. kot dodatek krompir, bučke, paprike ali paradižnik. Mleto meso se zelo hitro pokvari – za obstojnost je ključnega pomena pravilno shranjevanje, najbolje pa je, da ga čim hitreje porabite.
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Mleto meso je bistvena sestavina številnih priljubljenih jedi. Za optimalen okus je potrebo mleto meso dobro prepražiti. Zraven pašejo začimbe kot so rožmarin, timijan, majaron, sol in seveda poper. Zelenjava, ki ne sme manjkati sta čebula in česen oz. kot dodatek krompir, bučke, paprike ali paradižnik. Mleto meso se zelo hitro pokvari – za obstojnost je ključnega pomena pravilno shranjevanje, najbolje pa je, da ga čim hitreje porabite.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Bočnik mlade govedine je odlična izbira za pripravo jedi po tradicionalnih receptih, na primer golaža. Izbrani kos je primeren za dušenje, kuhanje in pečenje.
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Za dobre zrezke je potrebno dvoje: kvalitetno meso in pravilna peka, zato si velja zapomniti, da jih pečemo na visoki temperaturi in malo časa, da se ne izsušijo. V kolikor se odločite za kuhanje zrezkov, lahko ustvarjate z različnimi omakami in jih na koncu postrežete s krompirjem ali zelenjavo.
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Meso mlade govedine z dodano kostjo je primerno za pripravo klasične domače goveje juhe. Pri kuhi goveje juhe se držimo preprostega pravila: veliko mesa in malo vode. Dodamo klasično jušno zelenjavo (korenje peteršilj, čebula, zelena), ter začimbe, ki so se že od nekdaj uporabljale v slovenski kuhinji (sol, poper, lovorjev list ipd.).
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Meso reber mlade govedine je mehko in sočno, z žilavimi vložki in tako odlično za pripravo juhe, obare ipd.
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
Govedina
Poreklo mesa
Slovenija
Na voljo v Antonovih mesnicah v plastični posodici.
Vrsta mesa
/
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
/
Poreklo mesa
Slovenija
Zaseka ali zaska je tradicionalna slovenska zabela, ki se lahko uporablja tudi kot namaz.
Vrsta mesa
/
Poreklo mesa
Slovenija
Vrsta mesa
/
Poreklo mesa
Slovenija
Glavne jediTople predjedi
1 ura in 20 minut
15