30 minut
8
Izdelki
Sodobna tehnologija nam danes omogoča, da cela sveža svinjska stegna izkostimo, razsolimo, ustrezno začinimo in toplotno obdelamo. Pečen pršut potem še rahlo prekadimo, kar mu doda še posebej prefinjeno aromo in specifičen okus.
Pečen pršut Anton, pa odlikuje še nekaj:
Rezanje na debelino od 1,2-1,5 mm. Primeren za pripravo narezkov, sendvičev in različnih jedi (npr. pice, njokov).
Edini pršut iz mesa slovenskega porekla je Antonov. Najdete ga v delikatesah bolje založenih trgovin.
Vrsta mesa
Svinjsko stegno - integriran kos s slanino in kožo
Poreklo mesa
Slovensko
Vrsta mesa
Svinjsko stegno - integriran kos s slanino in kožo
Poreklo mesa
Slovensko
Vonj s prijetnim odtenkom prekajenosti z naravnim dimom, sladek, nežno slan. Odlične lastnosti in pomen kuhanega pršuta v naši prehrani, so že dolgo opevane. V zadnjem času pa jih priznavajo in nanje opozarjajo tudi prehranski strokovnjaki. Kako tudi ne, saj ima kuhan pršut skoraj enake hranilne lastnosti kot kraški pršut, se pravi da vsebuje izredno malo maščob in je bogat z vitamini in minerali.
Kuhan pršut Anton, pa odlikuje še nekaj:
Rezanje na debelino od 1,2-1,5 mm. Primeren za pripravo narezkov, sendvičev in različnih jedi (npr. pica, špageti).
Edini pršut iz mesa slovenskega porekla je Antonov. Najdete ga v delikatesah bolje založenih trgovin.
Vrsta mesa
Svinjsko stegno - integriran kos s slanino in kožo
Poreklo mesa
Slovensko
Vrsta mesa
Svinjsko stegno - integriran kos s slanino in kožo
Poreklo mesa
Slovensko
Rezanje na debelino 1,2-1,5 mm. Primerna za narezke, sendviče. Poda se tudi v testeninske jedi.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Največja značilnost in skrivnost mortadel je v izboru surovin, posebni mešanici začimb, tipičnih koščkov slanine in peki, ki traja tudi do 14 ur. V podjetju Meso Kamnik smo se odločili, da naredimo dve mojstrovini z imenom Zlata mortadela Anton in Zlata mortadela z olivami Anton, ki bosta v vaš dom in dom vaših potrošnikov prinesla barvitost in polnost okusa, obenem pa bo popestrili vašo prehrano. Zlato mortadelo in Zlato mortadelo z olivami, odlikuje predvsem to:
Rezanje na debelino od 1,0-1,2 mm je najbolj klasična postrežba pri nas. Nekateri raje režejo na manjše kocke, drugi prisegajo na tenke odrezane rezine, tretji na za prst debelo rezino mortadele, od katere si potem vsak jedec odrezuje manjše trikotnike, zraven pa prigrizne kruh, olive in sir. Primerna je za pripravo narezkov, sendvičev, kot dodatek različnim solatam in drugim jedem.
Edina mortadela iz mesa slovenskega porekla je Antonova. Najdete jo v delikatesah bolje založenih trgovin.
Vrsta mesa
Svinjina, slanina
Poreklo mesa
Slovensko
Vrsta mesa
Svinjina, slanina
Poreklo mesa
Slovensko
Največja značilnost in skrivnost mortadel je v izboru surovin, posebni mešanici začimb, tipičnih koščkov slanine in peki, ki traja tudi do 14 ur. V podjetju Meso Kamnik smo se odločili, da naredimo dve mojstrovini z imenom Zlata mortadela Anton in Zlata mortadela z olivami Anton, ki bosta v vaš dom in dom vaših potrošnikov prinesla barvitost in polnost okusa, obenem pa bo popestrili vašo prehrano. Zlato mortadelo in Zlato mortadelo z olivami, odlikuje predvsem to:
Rezanje na debelino od 1,0-1,2 mm je najbolj klasična postrežba pri nas. Nekateri se raje režejo na manjše kocke, drugi prisegajo na tenke odrezane rezine, tretji na za prst debelo rezino mortadele, od katere si potem vsak jedec odrezuje manjše trikotnike, zraven pa prigrizne kruh, olive in sir. Primerna je za pripravo narezkov, sendvičev, kot dodatek različnim solatam in drugim jedem.
Edina mortadela iz mesa slovenskega porekla je Antonova. Najdete jo v delikatesah bolje založenih trgovin.
Vrsta mesa
Svinjina, slanina
Poreklo mesa
Slovensko
Vrsta mesa
Svinjina, slanina
Poreklo mesa
Slovensko
Slovensko poreklo mesa in domača receptura odlikujeta Antonovo suho salamo, ki je nagrajena z zlato medaljo AGRA 2019.
Pakiranje: 600g in 300g
Rezanje salame na poševne rezine debeline 1,2-1,5 mm. Odlična za narezke in obogatitev sendvičev.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovensko
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovensko
Kamniška kajžarca je poltrajna barjena klobasa. Kajžarska klobasa je eden od paradnih izdelkov mesarja Antona iz Kamnika, saj se predstavlja tudi v okviru vseslovenskega projekta promocije slovenske kulinarične tradicije Okusi Slovenije oz. lokalno pod Okusi Kamnika.
Kuhanje: Klobaso položite v mrzlo vodo, počakate, da voda zavre in kuhate še 8 do 10 minut. Pečenje: Kajžarice lahko pred peko hitro pokuhamo, po površini klobase naredimo nekaj zarez in pečemo na žaru ali ponvi na zmerni temperaturi. Če je temperatura previsoka, klobaso izsuši.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Za pripravo kranjske klobase se uporablja samo najboljša svinjina in slanina z dodatkom soli, stolčenegaoz. mletega popra in česna. Kranjska klobasa se nato vroče prekadi z bukovim lesom in pasterizira. Tako nastane poltrajna, nekoliko dimljena kranjska klobasa, ki jo je pred uživanjem treba skuhati. Po izročilu tradicije se kranjska klobasa uživa topla s kislim (praženim) zeljem ali kislo repo ter hladna, z žemljo ali kajzerico, gorčico, nastrganim hrenom in vrčkom piva. Kranjsko klobaso lahko proizvajajo samo certificirani proizvajalci – eden izmed njih je tudi Meso Kamnik, odličnost kranjske klobase blagovne znamke mesar Anton iz Kamnika pa je bila tudi že večkrat nagrajena.
Več o kranjski klobasi: http://simbolkakovosti.eu/o-projektu/
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Klobaso kuhamo v rahlo vreli vodi 8 min.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Hrenovke položimo v hladno vodo, jih segrevamo do vretja, nato odstavimo in pustimo v vroči vodi še par minut.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Hrenovke potopite v hladno vodo, segrevajte do vretja in kuhajte še 3 minute. Lahko jih pripravite tudi na žaru, kjer jih pečete 5 minut.
Vrsta mesa
Telečje, goveje, svinjsko
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Telečje, goveje, svinjsko
Poreklo mesa
/
Hrenovke položimo v hladno vodo, jih segrevamo do vretja, nato odstavimo in pustimo v vroči vodi še par minut.
Vrsta mesa
Konjsko, svinjsko, goveje, naravni ovoj
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Konjsko, svinjsko, goveje, naravni ovoj
Poreklo mesa
/
Predhodno pogreto ali hladno narežemo na debelejše (cca. 5 mm) debele rezine. Odlično se poda h krompirjevi ali drugi sezonski solati.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Predhodno narahlo pokuhane pečenice pečemo v ponvi ali na žaru z vseh strani do zlato-rjave popečene barve, do središčne temperature +82 °C.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 2-3 mm. Primerna za pripravo solate z jajci, čebulo in bučnim oljem.
Vrsta mesa
Svinjina, drobovina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, drobovina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 2-3 mm. Primerna za pripravo solate z jajci, čebulo in bučnim oljem.
Vrsta mesa
Svinjina, drobovina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, drobovina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,2-1,5 mm. Primerna za narezke, sendviče. Poda se tudi v testeninske jedi.
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina, govedina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,2-1,5 mm. Primerna za narezke, sendviče. Poda se tudi v testeninske jedi.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Rezanje na debelino 1,5-2,0 mm. Primerna za narezke, sendviče in kot dodatek različnim solatam.
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Vrat iz mesa najboljše kvalitete izključno slovenskega prašiča, klasično prekajena z dimom bukovega lesa in pripravljena po starih recepturah z naravnimi začimbami. Meso ima tako tipičen okus po prekajenem, nežno slan in sočen:
Meso je termično obdelano in se lahko postreže hladno, lahko pa se skuha in servira toplo.
Primerno za direktno uživanje. Zaradi boljših kulinaričnih lastnosti se jo lahko predhodno 30 min greje v rahlo vreli vodi.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovensko
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovensko
Šunka iz mesa najboljše kvalitete izključno slovenskega prašiča, klasično prekajena z dimom bukovega lesa in pripravljena po starih recepturah z naravnimi začimbami. Meso ima tako tipičen okus po prekajenem, nežno slan in sočen:
Meso je termično obdelano in se lahko postreže hladno, lahko pa se skuha in servira toplo.
Primerno za direktno uživanje. Zaradi boljših kulinaričnih lastnosti se jo lahko predhodno 30 min greje v rahlo vreli vodi.
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovensko
Vrsta mesa
Svinjina
Poreklo mesa
Slovensko
Primerna za direktno uživanje. Zaradi boljših kulinaričnih lastnosti se jo lahko predhodno 30 min greje v rahlo vreli vodi ali peče v testu v pečici na temperaturi 150-180 °C, da testo dobi lepo zapečeno rjavkasto barvo.
Vrsta mesa
Svinjsko
Poreklo mesa
Slovensko
Vrsta mesa
Svinjsko
Poreklo mesa
Slovensko
DOMŽALSKI ŠOBELJ je eno od imen za gorenjski želodec, ki je nadevan z narezanim mesom.
Kuhanje v rahlo vreli vodi, ca. 20 min. Servira se toplega. Najbolj se prilega h krompirjevi solati. Lahko je tudi sestavina enolončnic.
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
Slovensko
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
Slovensko
Narezan na centimetrske rezine se popeče z obeh strani na ponvi ali žaru.
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Vrsta mesa
Svinjsko, goveje
Poreklo mesa
/
Glavne jediTople predjedi
1 ura in 20 minut
15