Na nedavnem neodvisnem primerjalnem potrošniškem testiranju čevapčičev, proizvedenih v Sloveniji, je Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) ocenila čevapčiče Anton kot najboljše in jim podelila naziv zmagovalec testa. Čevapčiči Anton so namreč izmed 10 testiranih vzorcev čevapčičev prejeli najboljšo oceno, kar jih uvršča na 1. mesto in tako sodijo med izdelke, ki jih ZPS priporoča kot dober nakup.

Ocenjene so bile tako trgovske blagovne znamke kot blagovne znamke treh različnih proizvajalcev, od Mesa Kamnik, Celjskih mesnin in Panvite Mir (Ave). Preverjali so osnovne kemijske lastnosti čevapčičev (vsebnost maščobe, soli, beljakovin in vezivnega tkiva), dodatke žveplovega dioksida ter prisotnost bakterij E.coli in Salmonela spp. Ugotavljajo, da vsebujejo predpakirani čevapčiči od 92 do 98 odstotkov mesa, pri čemer se Antonovi z 97 odstotkov mesa uvrščajo na sam vrh lestvice. Prav tako test potrjuje, da so Antonovi čevapčiči edini od ocenjenih, ki ne vsebujejo aditivov in dodatkov za povečanje prostornine in vezavo vode, na kar potrošnike opozarja rumen znak »Brez E-jev« na embalaži izdelka. Vsebujejo le naravne arome in začimbe ter so brez glutena, laktoze, jajc, soje, umetnih barvil in ojačevalcev okusa.

Dobre ocene in uvrstitev na sam vrh lestvice so dobili tudi izdelki, ki jih proizvajamo za trgovske znamke Mercator, Lidl in Tuš, na kar smo v podjetju Meso Kamnik še posebej ponosni.

Privoščite si pester izbor mesnin za žar Anton iz mesa lastne reje brez E dodatkov, glutena, laktoze, jajc, soje, umetnih barvil in ojačevalcev okusa za hitro in okusno pripravo jedi tako na pikniku kot v stanovanju. Najdete jih na policah vseh večjih trgovcev – Mercator, Lidl, Spar in Tuš ter v Antonovih mesnicah.

Anton, vemo, dobro jemo.