Anton je tisti, ki poskrbi za kakovostne slovenske mesne dobrote – vse od slovenskih rejcev do vaše mize.
Anton je tista kakovostna in varna izbira za vse kupce, ki so ljubitelji dobrega in želijo prefinjen okus.
Anton je tisti, ki sledi večletni tradiciji in ohranja vzrejo slovenskih prašičev.
Anton je tisti, ki je v petek 14.6. ob 14h poskrbel, da smo na vroč poleti dan skupaj uživali na pikniku.

Mesar Anton v Kamniku je organiziral Antonov žar izziv z namenom poudarjanja medobčinskega sodelovanja, odpirali temo zakaj je lokalna hrana boljša, ozaveščali smo o pravilni pripravi uporabi žara in se družili ob uživanju lokalno pridelanih izdelkov. V najbolj vročem izzivu tega poletja je za meso poskrbel Mesar Anton iz Kamnika, kuharski mojstri pa so tokrat bili lokalni župani, ki so se pomerili v peki na žaru. Naziv »Antonov žar mojster« je domov odnesel Peter Ložar, župan občine Trzin, kateremu je pomagala blogerka Tamara Fortuna, z dogodkom pa so tudi razveselili pomoči potrebne iz lokalnega okolja.

Tekmovanje Antonov žar izziv

Antonove čevapčiče, klobase, odščipance, roastbeefe in ostale mesne dobrote, ki bodo letošnje poletje del vsakega domačega piknika, so v petek preizkusili župani Matej Slapar, občina Kamnik, Slavko Poglajen, Občina Komende, Peter Ložar, Občina Trzin, Franc Jerič, Občina Mengeš, Toni Dragar iz občine Domžale, pa se dogodka žal ni mogel udeležiti in ga je zamenjal predstavnik podjetja Meso Kamnik. Na vročih žarih Rosmarino so pripravili vsak svoj žar krožnik. Pri izboru mesnih izdelkov iz široke Antonove ponudbe, rezanju zelenjave, začinjanju in postavitvah na krožnikih pa so jim pomagale znane Slovenke, pevka Eva Boto, Miss Slovenije 2012 in osebna trenerka Nives Orešnik, blogerka Alja Perne, influencerka in uspešna managerka Jasna Vale ter kuharica in blogerka Tamara Fortuna.

Zmagovalec, župan občine Trzin in njegova pomočnica, sta kot kraljico svojega žar krožnika izpostavila Ihanskega brancina, ki je bil po besedah žirije ravno prav pečen, zraven pa sta dodala sezonsko dekoracijo in s tem navdušila člane strokovne žirije.

Krožnike so ocenjevali komik in radijec Tadej Bricelj, tekmovalec letošnje oddaje Masterchef Slovenija Klemen Orter in Zdenka Pavli, univezitetni diplomirani tehnolog živilske tehnologije iz Mesa Kamnik.

Da »grillanje« Antonovih žar mojstrov ni bilo le slastno, ampak tudi zdravo, je specializiran strokovnjak za prehrano iz podjetja dr. Feelgood, Mario Sambolec, z navzočimi delil nekaj uporabnih nasvetov. Za odlično vzdušje pod kamniškimi planinami pa je skrbel komik in v prvi vrsti strastni mesojedec Gašper Bergant.

V domačem vzdušju Gostilne Repnik, ki je skrbela, da so bili siti tudi gostje, je bilo na vsakem koraku čutiti lokalno povezanost. Za ambient so poskrbeli Vrtni center Gašperlin, vrtno pohištvo Gaf in Pritent iz Trzina, za nepogrešljive dodatke Antonovim krožnikom pa kamniška Natureta z omakami in prilogami za žar, pekarna Pečjak in Zavod Grunt, ki zaposluje invalide na zaščitenih delovnih mestih in je predstavil svoje sire. Da je hrana lažje stekla po grlu, je skrbel lokalni mikropivovar Maister Brewery. Na koncu, ko so si zbrani želeli le še nekaj sladkega, pa jih je razveselila mengeška Slaščičarna Flere.

Organizatorji in sodelujoči niso pozabili na dobrodelnost

Ne le lokalni partnerji, župani in kakovostno slovensko meso, ob organizaciji dogodka so pomislili tudi na pomoči potrebne iz petih sodelujočih občin. Tako so pomoči potrebnim družinam in lokalnim socialnim institucijam donirali žare Rosmarino z opremo. V vsako občino je šel tudi žar paket, ki so ga dopolnili Grunt ter Natureta – Eta Kamnik. Podjetje Meso Kamnik pa v vsako občino pošilja večjo količino bonov za mesne izdelke. Dobrodelnosti so se pridružili tudi sodelujoči znani Slovenci.

Premierno okušanje žar izdelkov brez E-jev

Na dogodku nas je Mesar Anton iz Kamnika razvajal z dvema novima izdelkoma brez E-jev: mariniranim svinjskim filejem in Antonovimi čevapčiči, oba že nagrajena z Zlato AGRA medaljo 2019.