Sestavine:

  • Skodelica ješprenja
  • 2 korenčka
  • 2 krompirja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 200 g kuhanega fižola
  • Šopek peteršilja
  • 5 pečenic Anton
  • 2 žlici masti z ocvirki
  • sol

Priprava:

  1. Ješprenj operi in ga skuhaj do polovice (približno pol ure)
  2. Korenček in krompir nareži na manjše kocke, čebulo in česen nasekljaj
  3. Ko je ješprenj do polovice kuhan mu dodaj korenje in krompir ter nadaljuj s kuhanjem
  4. Vmes v ponvi segrej mast z ocvirki in na njej praži čebulo in česen, dokler čebula ne postekleni
  5. Česen in čebulo skupaj z ocvirki dodaj k ješprenju
  6. Dodaj še nasekljan peteršilj in sol
  7. Tik preden je ješprenj kuhan mu dodaj še 200 g kuhanega fižola
  8. Pečenice 5 minut kuhaj v kropu, nato jih popeci na olju, dokler rahlo ne porjavijo
  9. Ričet postrezi na krožniku skupaj s pečenico