Sestavine:

20 dag drobne čebule
50 dag krompirja
1,5 kg svinjskih rebrc sol
1-2 čajni žlički čilija v prahu
3 jedilne žlice olja, malo vode
1,5 dl jabolčnega kisa
2,5 dl goveje juhe
porovo steblo
velik zelen feferon
2,5 dl vode
4 jedilne žlice ostrega kečapa
2 jedilni žlici medu


Priprava:


Rebrca splaknemo s hladno vodo, osušimo, narežemo na osem enako velikih kosov ter začinimo s soljo in čilijem v prahu. Čebulo olupimo in narežemo na debele rezine. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. Feferon razpolovimo, odstranimo semenje, operemo in narežemo na trakove. Por očistimo, operemo in drobno narežemo.

Pečico segrejemo na 200 ºC. V primernem pekaču močno segrejemo olje in rebrca na štedilniku z vseh strani lepo popečemo. Nato dolijemo malo vode, dodamo krompir in čebulo ter pečemo v pečici 45 minut. Meso med pečenjem večkrat obrnemo in zalivamo s sokom, ki se izloča pri pečenju ter kisom in govejo juho. Narezan feferon pomešamo s četrt litra vode in kečapom ter skupaj s porom dodamo k rebrcam; pečemo še 25 minut. Jed na koncu začinimo s soljo in medom.