Sestavine:

280 g ješprenja

pečenica in krvavica Anton

50 g hrena

50 g šalotke

100 g suhih, kuhanih  in na kocke narezanih tepk

1/2 l zelenjavne osnove

100 g masla

50 g bohinjskega sira

Priprava:

  • krvavice: krvavice položite v pekač na peki papir in jih na več mestih prebodete z zobotrebcem, da med peko ne poči črevo. Pekač postavite v hladno pečico na 180°C – 200°C in pečete od 45 do 60 minut.
  • pečenice: pečenice zavrete v vodi (cca. 1 minuto), nato pa na malo maščobe v ponvi popečete na obeh straneh do zlato rjave barve. (cca 10 min)
  • podvinski ješprenjček:

Ješprenj čez noč namočimo in skuhamo. Šalotko pražimo, ko zadiši dodamo  še ješprenj in tepke. Zalijemo z zelenjavno osnovo, pokuhamo, dodamo hren in maslo.

Postrežemo tako, da ješprenj položimo v okrogel model in nanj položimo dušeno rdeče zelje z jabolki.