Sestavine:
280 g ješprenja
pečenica in krvavica Anton
50 g hrena
50 g šalotke
100 g suhih, kuhanih in na kocke narezanih tepk
1/2 l zelenjavne osnove
100 g masla
50 g bohinjskega sira
Priprava:
- krvavice: krvavice položite v pekač na peki papir in jih na več mestih prebodete z zobotrebcem, da med peko ne poči črevo. Pekač postavite v hladno pečico na 180°C – 200°C in pečete od 45 do 60 minut.
- pečenice: pečenice zavrete v vodi (cca. 1 minuto), nato pa na malo maščobe v ponvi popečete na obeh straneh do zlato rjave barve. (cca 10 min)
- podvinski ješprenjček:
Ješprenj čez noč namočimo in skuhamo. Šalotko pražimo, ko zadiši dodamo še ješprenj in tepke. Zalijemo z zelenjavno osnovo, pokuhamo, dodamo hren in maslo.
Postrežemo tako, da ješprenj položimo v okrogel model in nanj položimo dušeno rdeče zelje z jabolki.
Oddaj svoj komentar